MPI med nye beltemuligheter på vaskerobot

juli 2019 – Vaskerobotprodusenten MPI har utivklet nye belter for å ytterligere øke det operasjonelle rekkevidden til selskapets Racemaster 3.0 vaskerobot. Det norske serviceselskapet AquaMarineService AS er første aktør som tar de nye beltene i bruk.
– Det økte belteuvalget er en bonus for oss ettersom vi trenger forskjellige beltetyper for ulike typer nøter. På de svært bratte notveggene pleier vi å bruke piggene som vi borer inn i beltene fordi de klatrer bedre i slike situasjoner, mens for slakkere notvegger som ikke er fullt så bratte pleier vi å bruke standardbelter og -knotter fordi det er enklere for roboten å klatre under slike forhold, sier Markus Holand, salgssjef hos AquaMarineService.
Beltetypene Holand refererer til er de med permanente gumminotter og gummipigger som man borer inn i beltene på robotene, for å tilpasse den ulike typer vaskeoperasjoner.
MPIs nye portefølje av belter og knotter er designet for å ytterligere øke fleksibiliteten, manøvrerings- og klatreevnen til vaskeroboten Racmeaster 3.0 når den skal rengjøre nøter med ulik maskestørrelse og materiale.
Det nye «LugTRAX»-beltet med gummiknotter er spesielt godt egnet for stive og stramme nett med middels til stor maskestørrelse (25×25 til 100×100 mm). Det nye «RubTRAX»-beltet, som har et traktforformet spor på gummibeltet, fungerer særlig godt på myke nett (f.eks. nylon) som er både slakke og stramme. Løsningen er ideel for små og middels store maskestørrelser (15×15 til 25×25 mm).
– Vi er hele tiden på utkikk etter å øke fleksibiliteten til notvaskeutstyret vårt for å sikre at det fortsatt leverer bransjens beste vaskeresultat på alle mulige nøter og i alle slags sjøforhold, sier Petter Pettersen, salgssjef hos MPI.
Fornøyd Racemaster-kunde
Med hovedkvarter i Nord-Norge og vaskeoperasjoner sentrert langs vestkysten av Norge, gjennomfører AquaMarineService en rekke servicerelaterte oppgaver for akvakulturnæringen, inkludert notvasking, transport av levende fisk, og alle typer anleggs- og notinspeksjoner.
Som en relativt ung bedrift utvikler AquaMarineService seg raskt og fortsetter og investere i et økende antall av både fartøyer og kontrakter. Markus Holand sier at MPIs Racemaster 3.0 er sentral i denne utviklingen.
– Siden vi i fjor kjøpte Racemaster 3.0 fra MPI har vi funnet ut at dette er den desidert raskeste vaskeroboten av alle de ulike typene vi har brukt opp gjennom årene, sier Markus Holand, som legger til at det er ikke bare roboten som er bra men også fordi operatørens jobb er enklere på grunn av høykvalitets videofeed i sanntid fra kameraene på Racemasteren til operatørens PC.

Close
Join our newsletter!
Sign up today for free and be the first to get notified on new updates.